<h2>Καλωσήρθατε !</h2><p>ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - KOLLIAS</p> <h2>Καλωσήρθατε!</h2><p>ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - KOLLIAS</p> Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

Δεν έχει παραπάνω από µία πενταετία που τo χειµερινό θέρετρο του Μπάνσκο στη Βουλγαρία άρχισε να διεκδικεί τον τίτλο ενός από τους πιο δηµοφιλείς προορισµούς για τους Έλληνες, και κυρίως τους Βορειοελλαδίτες, που βρίσκουν στο χιονοδροµικό του κέντρο ιδανικές συνθήκες για να επιδοθούν στο αγαπηµένο τους άθληµα.

Η κοντινή απόσταση από τη χώρα µας, η αντιστοιχία του νοµίσµατός µας ως προς το δικό τους, το λέβα (€1= 1,95LV),αλλά και το ότι προσφέρει ένα άρτια οργανωµένο χιονοδροµικό κέντρο που εξασφαλίζει τέλειες συνθήκες χιονοδροµίας (ακόµα και µε τεχνητό χιόνι) είναι κάποιοι µόνο από τους λόγους για τους οποίους τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε top χειµερινό θέρετρο.

Το χωριό
Ένα κλασικό βουλγαρικό χωριό, χτισµένο σε υψόµετρο 976 µ., στους πρόποδες του πανέµορφου κατάφυτου όρους Pirin, µε το ποταµάκι Glazne να το διασχίζει. Πρόκειται για ένα αρκετά νέο θέρετρο το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται από ξένους σκιέρ και τουρίστες – το 80% του τουρισµού στηρίζεται σε συµπατριώτες µας.

Αξίζει να περπατήσετε στον κεντρικό Ul Pirin! Eίναι ο δρόµος ο οποίος από τη µία οδηγεί στο βουνό και από την άλλη στο ιστορικό κέντρο. Σφύζει όλες τις ώρες της ηµέρας από κόσµο, που ντυµένος µε τις στολές του σκι περπατά µε τον εξοπλισµό του – τις περισσότερες φορές ανά χείρας. Από ένα σηµείο και µετά ο Ul Pirin πεζοδροµείται και δίνει τη θέση του σε εικόνες της αυθεντικής πόλης, πριν αυτή γίνει τουριστικό θέρετρο. Ο δρόµος καταλήγει στην πλακόστρωτη κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει η πέτρινη εκκλησία της Αγίας Τριάδας µε το 30 µ. επιβλητικό καµπαναριό, και λίγα µέτρα πιο πέρα το σπίτι του Βούλγαρου µοναχού Νeofit Rilski, που λειτουργεί ως µουσείο.
Αν βρεθείτε Κυριακή, θα πετύχετε και το υπαίθριο παζάρι µε τους ντόπιους να επιδεικνύουν περίτρανα την πραµάτεια τους!

 

Επικοινωνήστε με την Kollias Bus για να οργανώσετε άμεσα το ταξίδι σας στο Μπάνσκο!